Ingredience

4 kuřecí stehna

sůl

5 lžic oleje

1 cibule

1 lžíce rajčatového protlaku

300 ml drůbežího vývaru

200 ml bílého vína

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

2 hřebíčky

1 bobkový list

mletý černý pepř

250 g žampionů

250 g cherry rajčátek

100 g černých oliv

lístky polníčku na ozdobení


1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olej, kuřecí stehna na něm opečeme dozlatova a vyjmeme.


2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a osmažíme ji ve výpeku. Vmícháme rajský protlak, zalijeme vývarem a vínem. Ochutíme muškátovým oříškem, přidáme hřebíčky a bobkový list. Osolíme a opepříme.


3. Do připraveného základu vrátíme kuřecí stehna. Žampiony očistíme a přepůlíme, rajčátka omyjeme, olivy necháme okapat a vše přidáme do hrnce.


4. Hrnec uzavřeme víkem a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když začne unikat pára, zmírníme teplotu a dusíme 16-18 minut. Pak opatrně odpustíme páru a hrnec otevřeme. Kuřecí stehna podáváme s těstovinami a polníčkem.