Ingredience

600 g kuřecích prsou

100 g pancetty nebo anglické slaniny

Marináda:

1 chilli paprička

1 svazek čerstvých bylinek (tymián, šalvěj, bazalka )

špetka kari

špetka mletého zázvoru

sůl

2 limetky

4 lžíce olivového oleje

Dip:

2 větší masitá rajčata

1 lžíce medu

špetka mletého chilli

1 lžíce nasekaného koriandru

2 lžíce olivového oleje


1. Nejprve připravíme marinádu. Chilli papričku očistíme, společně s bylinkami nasekáme najemno a dáme do misky. Přidáme kari, zázvor, sůl, šťávu z limetky a nakonec olej. Metličkou vyšleháme na hustou marinádu.


2. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na širší proužky. Vložíme je do marinády a necháme odležet, nejlépe přes noc.


3. Na rajčatový dip nakrájíme rajčata na drobné kostičky a smícháme s medem, nasekaným koriandrem, špetkou chilli, soli a olivovým olejem. Necháme vychladit.


4. Špejle (nejlépe bambusové) namočíme do vody. Kuřecí maso vyjmeme z marinády a napíchneme na špejle. Špízky položíme na gril a grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízky otáčíme. Podáváme s rajčatovým dipem.


  10:28,  aktualizováno  25. března 2019 19:03