Ingredience

600 g kuřecích prsou

1 stroužek česneku

1 červená paprika

1 zelená paprika

olivový olej

3 lžíce citronové šťávy

2 malé cibule

12 tenkých plátků prorostlé slaniny

sůl

mletý černý pepř

Na omáčku:

1 jablko

1 lžíci citronové šťávy

1 lžíci kari koření

125 ml vývaru

1 lžičku medu

250 g créme fraiche


1. Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek prolisujeme do mísy, přilijeme 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a dobře vše promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme odpočívat asi hodinu.


2. Papriku očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Kuřecí maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Osolíme ho a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Obalené maso napichujeme střídavě se zeleninou na špejle.


3. V pánvi rozehřejeme olej a špízy zprudka opečeme ze všech stran. Opečené špízy přendáme na plech a dopečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut.


4. Do výpeku přidáme nastrouhané jablko, výpek zaprášíme kari kořením a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou, medem a pozvolna vaříme, dokud se jablko nerozvaří. Nakonec do omáčky vmícháme créme fraiche a rozmixujeme. Podle potřeby přeliv osolíme a podáváme se špízy.


  14:27,  aktualizováno  25. března 2019 19:01