Ingredience

Na marinádu:

1 malá cibule

1 lžíce sladké mleté papriky

2 stroužky česneku

2 lžičky hrubozrnné soli

2 lžíce černého drceného pepře

2 bio citrony

1 chilli paprička


12 ks kuřecích paliček

4 lžíce olivového oleje

8 stroužků česneku

3 lžíce pokrájené petržele


1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do mísy. Přidáme sladkou mletou papriku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, šťávu z 1 citronu a najemno nakrájenou chilli papričku.


2. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a promícháme s připravenou marinádou. Necháme je 60 minut marinovat a potom je rozložíme do pekáčku potřeného olejem. Přidáme neoloupané stroužky česneku a dáme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme asi 60 minut.


3. Během pečení kuřecí paličky podle potřeby podléváme malým množstvím vody. Podáváme s měsíčky nakrájeného citronu a bagetkou.


  9:15,  aktualizováno  25. března 2019 20:09