Ingredience

30 g medu
60 ml oleje
3 lžičky mleté sladké papriky
sůl
mletý černý pepř
4 stroužky česneku
12 kuřecích paliček

Na salát:
2 košťály z brokolice
200 g mrkve
200 g celeru
200 g červeného zelí
150 g bílého jogurtu
100 g majonézy
šťáva z 1 citronu

1. V misce promícháme med, olej, mletou papriku, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Do marinády vložíme očištěné kuřecí paličky, promícháme a necháme v lednici odležet nejlépe do druhého dne.

2. Košťály z brokolice, mrkev a celer oloupeme. Spolu se zelím všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do mísy a přimícháme jogurt a majonézu. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a vše dobře promícháme. Salát necháme alespoň 30 minut odležet.

3. Maso vyjmeme z marinády a pečeme v rozehřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Paličky můžeme připravit také na grilu, během grilování je několikrát otočíme. Kuřecí paličky podáváme se salátem.

Témata: salát