Ingredience

24 kuřecích křidélek bez letky

6 lžic medu

2 lžíce octa

6 lžic sojové omáčky

100 ml bílého vína

1 lžička mletého zázvoru

3 stroužky česneku

sůl


1. Křidélka dobře opláchneme studenou vodou a osušíme. Ve větší míse promícháme med, ocet, sojovou omáčku, bílé víno, zázvor a prolisované oloupané stroužky česneku. Křidélka mírně osolíme a vložíme do marinády. Důkladně je ve směsi obalíme. Mísu zakryjeme a necháme je cca 240 minut marinovat v chladničce. Občas je promícháme.


2. Asi 30 minut před grilováním je vyndáme z chladničky, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu.


3. Gril rozpálíme na 230 - 290 °C. Rošt potřeme tukem. Křidélka grilujeme za obracení kleštěmi nad přímým žárem asi 15 minut, dokud nebudou zlatohnědá a maso se nepropeče do jemně růžové barvy. Kuřecí křidélka podáváme např. s čerstvým pečivem a grilovanou jarní cibulkou.


  10:22,  aktualizováno  25. března 2019 19:03