Ingredience

800 g drůbežích jater

mletý černý pepř

hladkou mouku na obalení

1 lžíci olivového oleje

2 lžíce másla

100 g anglické slaniny

3 cibule

1 stroužek česneku

1 lžičku polévkového koření

sůl


1. Drůbeží játra důkladně očistíme a dle potřeby je překrájíme na menší kousky. Opepříme je a lehce obalíme v mouce. Přebytečnou mouku vyklepeme.


2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a játra ze všech stran orestujeme. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu.


3. Do pánve přidáme prolisovaný česnek a na měsíčky pokrájené cibule. Zeleninu orestujeme. Pak přilijeme trochu vody a přidáme kořenicí směs.


4. Do pánve vrátíme játra. Vše společně prohřejeme. Pak směs dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Podáváme s brambory a vařenou brokolicí.


  8:51,  aktualizováno  31. března 2019 13:39