Ingredience

800 g kuřecích paliček

8 stroužků česneku

1 menší pórek

1 cibule

3 lžíce olivového oleje

300 g baby karotky

2 lžičky kari

kayenský pepř

římský kmín

400 g sterilované cizrny

snítka šalvěje

Marináda:

2 lžíce sójové omáčky

2 lžíce oleje

1 lžíce worcesterské omáčky

2 lžíce krupicového cukru

mletý černý pepř

sůl

mletá sladká paprika


1. Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme sójovou omáčku, olej, lžičku kari, worcester, cukr, špetku pepře, soli a papriky. Touto marinádou důkladně potřeme kuřecí paličky.


2. Paličky rozložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 35-40 minut. Během pečení je obracíme a podle potřeby podléváme vodou.


3. Česnek, pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme pokrájený pórek a cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek a očištěnou karotku. Zeleninovou směs ochutíme lžičkou kari, kayenským pepřem a římským kmínem.


4. Nakonec do pánve přidáme sterilovanou cizrnu i s nálevem. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 12 minut. Hotovou cizrnu podle chuti přisolíme. Před podáváním přidáme k cizrně opečené kuřecí paličky a vše společně prohřejeme. Ozdobíme lístky šalvěje.


  8:33,  aktualizováno  25. března 2019 20:09