Ingredience

1 malá červená cibule

2 jarní cibulky

30 g čerstvého zázvoru

1 stroužek česneku

500 g mletého kuřecího masa

2 lžíce sójové omáčky

2 lžičky sezamového oleje

2 a 1/2 lžíce krupicového cukru

strouhanka na zahuštění

sůl

mletý černý pepř

6 lžic olivového oleje

1 malé čínské zelí

2 malé mrkve

1 okurka

2 svazky ředkviček

1 chilli paprička

6 lžic světlé sójové omáčky

2 lžíce rybí omáčky

1 lžíce rýžového octa

lístky bazalky na ozdobu


1. Cibuli oloupeme a jarní cibulku omyjeme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku rozpůlíme. Bílou část nakrájíme na stejné kousky jako červenou, zbytek dáme stranou. Zázvor a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme mleté maso, nakrájené cibule, sójovou omáčku, sezamový olej, dvě lžíce cukru a podle potřeby 2-3 hrsti strouhanky. Vše promícháme, osolíme a opepříme.


2. Ze směsi tvoříme kuličky o průměru asi 5 cm a necháme je čtvrt hodiny odležet. Ve větší pánvi rozehřejeme čtyři lžíce olivového oleje a kuličky v něm osmažíme. Při vkládání do oleje každou kuličku mírně rozmáčkneme.


3. Zeleninu očistíme. Čínské zelí a mrkev nakrájíme na nudličky, okurku a ředkvičky na plátky. Chilli papričku zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka.


4. Ze světlé sójové omáčky, rybí omáčky, zbylého olivového oleje, rýžového octa a zbytku cukru připravíme dresink, kterým zeleninu zalijeme. Salát promícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Podáváme s masovými kuličkami.