Máte rádi sekanou? Pak určitě vyzkoušejte odlehčenou krůtí verzi se špenátem.

Ingredience

2 rohlíky
200 ml mléka
600 g mletého krůtího masa
250 g mladého špenátu
sůl
čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku
kůra z 1 citronu
2 vejce
100 g parmazánu
asi 50 g strouhanky
2 cibule
80 g másla

1. Rohlíky natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Krůtí maso dáme do misky. Špenát spaříme ve vroucí vodě, scedíme a necháme okapat. Pak nakrájíme na menší kousky.

2. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme vejce, nastrouhaný parmazán, špenát a rohlíky, ze kterých vymačkáme mléko.

3. Propracujeme v kompaktní hmotu a podle potřeby přidáme strouhanku. Vytvoříme váleček, který uhladíme a dáme do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a přidáme k sekané.

4. Podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 50–60 minut. Do výpeku vmícháme na závěr máslo. Můžeme podávat s pečivem nebo různě upravenými brambory.

Témata: mléko, rohlík, česnek, Maso