Ingredience

800 g krůtích prsou

sůl

drcený černý pepř

hladká mouka na obalení

olivový olej na restování

1 cuketa

4 žampiony

1 šalotka

2 lžíce másla

100 ml bílého vína

2 citrony

100 ml krůtího vývaru

1 svazek hladkolisté petrželky


1. Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme. Hladkou mouku smícháme se solí a pepřem a maso obalíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a plátky z obou stran opečeme.


2. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kousky. Žampiony a šalotku očistíme a nakrájíme na plátky. V druhé pánvi na oleji orestujeme žampiony. Osolíme je, opepříme a přidáme k nim lžíci másla, šalotku a cuketu. Společně orestujeme doměkka.


3. Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve vlijeme bílé víno a šťávu z 1 citronu. Tekutinu necháme zredukovat a přilijeme krůtí vývar. Maso vrátíme zpět do pánve, přidáme zbylé máslo a necháme rozpustit. Přisypeme polovinu pokrájených omytých listů petrželky a přidáme dužinu z 1 citronu nakrájenou na měsíčky. Vše promícháme a odstavíme.


4. Na talíře rozdělíme směs žampionů a cukety, přidáme krůtí maso a zalijeme citronovou omáčkou. Dozdobíme zbylými listy petrželky a podáváme se skrojky citronu.


  13:51,  aktualizováno  25. března 2019 19:00