Tento recept si zamilují zejména ti, do holdují chutím Dálného východu.

Ingredience

500 g krůtích prsou
sůl
1 červená paprika
1 žlutá paprika
½ lilku
250 g růžičková kapusta
3 lžíce rostlinného oleje + na opečení
2 vejce na obalení
4 lžíce mletého kokosu
4 lžíce jemné strouhanky 

Omáčka:
3 lžíce rostlinného oleje
½ cibule
1 stroužek česneku
100 g solených buráků
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hnědého cukru
1 chilli paprička
150 ml kokosového mléka

1. Maso nakrájíme na menší kousky, lehce je naklepeme, osolíme a necháme několik minut odpočinout. 

2. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Stejně nakrájíme i lilek. Kapustičky očistíme, přepůlíme a krátce je povaříme v osolené vodě, pak je prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm lilek a papriky doměkka. Pak přidáme kapustičky, osolíme a společně ještě krátce prohřejeme. 

3. Maso obalíme nejdříve v rozšlehaných vejcích a poté z jedné strany v kokosu smíchaném se strouhankou. Na pánvi nahřejeme tenčí vrstvu oleje, do ní vkládáme připravené maso stranou bez strouhanky. Opékáme asi 5 minut. Potom kousky masa otočíme a opečeme dozlatova. 

4. V kastrůlku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli, česnek a když zesklovatí, přisypeme buráky, osmahneme, přidáme protlak, cukr, chilli papričku nakrájenou nadrobno, zalijeme asi 250 ml vody a dusíme asi 10 minut. Potom přilijeme kokosové mléko, rozmixujeme a podle chuti přisolíme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme maso a doplníme připravenou omáčkou.