Tuhle svěží lahůdku si zamilujete. Hodí se k snídani, ale také jako rychlá večeře.

Ingredience

500 g řeckého jogurtu
sůl
1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
8 krajíčků chleba
1/2 lžičky černého kmínu
100 g zeleného hrášku
50 g hráškových výhonků

Bylinkový olej:

2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané bazalky
50 ml panenského olivového oleje

1. Jogurt vyklopíme do mísy, přidáme 1/2 lžičky soli a nastrouhanou citronovou kůru. Dobře promícháme. Ochucený jogurt dáme do gázy, zavážeme a zavěšený nebo na sítku nad miskou ho uložíme do chladničky. Necháme vykapávat nejméně 24 hodin. 

2. Na bylinkový olej nasypeme do mixéru nasekanou petrželku a bazalku, přilijeme olej a vše rozmixujeme. Olej popřípadě přecedíme přes sítko a uložíme do chladu.

3. Krajíčky chleba dáme na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřeme bylinkovým olejem. Opékáme v předehřáté troubě při 200 °C asi 5 minut dokřupava a dozlatova.

4. Chleby necháme mírně zchladnout a pak je potřeme vrstvou jogurtového sýra. Posypeme kmínem, hráškem a hráškovými výhonky. Nakonec pokapeme zbylým bylinkovým olejem a podáváme.