Ingredience

500 g rybího masa

2 mrkve

150 g celeru

1 cibule

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

špetka šafránu

150 ml bílého vína

sůl

mletý černý pepř

2 lžíce másla

1 lžíce hladké mouky

špetka muškátu

150 ml smetany

2 rohlíky

petrželka


1. Rybí maso omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou (1500 ml). Přidáme jednu očištěnou mrkev, část celeru a cibuli, bobkový list, nové koření a šafrán. Přilijeme bílé víno a ochutíme solí a pepřem. Zvolna vaříme asi 40 minut.


2. Vývar přecedíme. Zbylou mrkev a celer nakrájíme na menší kostičky. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji rybím vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 20 minut.


3. Rybí maso obereme, část rozmixujeme a část nakrájíme. Maso dáme do polévky, dochutíme solí a muškátem. Ke konci polévku zjemníme smetanou a krátce provaříme.


4. Rohlík nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Hotovou polévku posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a doplníme krutónky z rohlíků.


  10:08,  aktualizováno  25. března 2019 20:10