Medvědí česnek je plný vitaminů a teď je jeho sezona. Uvařte si z něj vynikající polévku.

Ingredience

60 g másla
180 g oloupaných brambor
60 g cibule
1 stroužek česneku
700 ml kuřecího vývaru
sůl
1 lžíce citronové šťávy
2 hrsti medvědího česneku
300 ml 12% smetany
1 hrst slunečnicových semínek
olivový olej na pokapání

1. Ve větším hrnci rozpustíme máslo. Přidáme na kostky pokrájené brambory, najemno nakrájenou cibuli a plátky česneku.

2. Vše spolu orestujeme a potom zalijeme vývarem. Osolíme a asi 20 minut povaříme. Pak přidáme citronovou šťávu a medvědí česnek.

3. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a podle chuti dosolíme.

4. Slunečnicová semínka opražíme na suché pánvi dozlatova. Polévku podáváme ozdobenou opraženými semínky a pár kapkami olivového oleje.