Tuhle podzimní křupavou dobrůtku si zamilují děti i dospělí.

Ingredience:

4 hrušky
1/2 menší dýně hokaido
50 g hořké čokolády
150 g ovesných vloček
150 g mletých mandlí
150 g másla
100 ml javorového sirupu
1/2 lžičky mletého zázvoru

1. Hrušky očistíme a nakrájíme na kousky. Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed se semínky. Pak ji nastrouháme na hrubo a smícháme s hruškami. Hořkou čokoládu nasekáme nadrobno. 

2. V misce promícháme ovesné vločky, mleté mandle, na kousky nakrájené změklé máslo a javorový sirup. Přidáme mletý zázvor a vytvoříme sypkou směs. 

3. Malé zapékací misky vymažeme máslem a naplníme je dýňovou směsí, posypeme čokoládou a na ni navrstvíme ochucené vločky. 

4. Misky přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 35 minut, zhruba v polovině pečení alobal sundáme a dopečeme odkryté. Krambl podáváme za tepla.