Ingredience 800 g králíka (stehna, hřbet) Knedlíčky: 500 ml polotučného mléka |
1. Kousky králíka očistíme, osolíme a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Maso přendáme do pekáčku.
2. Do pánve s výpekem nalijeme bílé víno, přidáme hořčici a povaříme asi 2 minuty. Připravenou omáčkou zalijeme králíka v pekáčku. Přidáme na čtvrtky nakrájené očištěné šalotky a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 60 minut. Pak přilijeme smetanu a pečeme dalších 20 minut.
3. Mezitím do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo a přivedeme téměř k bodu varu. Poté přisypáváme postupně za stálého míchání krupici, až vznikne hustá kaše, která se bude odlepovat od vařečky. Hmotu necháme vychladnout. Pak zapracujeme vejce, petrželku a sůl. Postupně vytvarujeme malé kulaté knedlíčky o průměru cca 5 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 8 – 10 minut, až vyplavou na hladinu. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme okapat. Králíka dozdobíme opláchnutými lístky tymiánu a podáváme společně s krupicovými knedlíčky.