Ingredience

4 stehna z králíka

sůl

100 g anglické slaniny

máslo na vymazání pekáčku

1 cibuli

3 stroužky česneku

2 snítky rozmarýnu

1 lžičku celého černého pepře

1 lžíci hladké mouky

vývar na rozředění šťávy


1. Králičí stehna očistíme, nasolíme a obalíme plátky slaniny.


2. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj připravená stehna. Přidáme oloupanou a pokrájenou cibuli s česnekem, rozmarýn a černý pepř.


3. Vše podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby. Králíka pečeme při 180 °C asi 60 minut. Dle potřeby ho podléváme další vodou a průběžně ho přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci ho odklopíme a necháme zezlátnout.


4. Štávu přecedíme do kastrůlku a vyrestujeme ji na tuk. Vmícháme hladkou mouku a po chvilce přilijeme vývar. Štávu dobře rozšleháme a 15 minut necháme provařit. Dle potřeby ji dochutíme.


  14:56,  aktualizováno  31. března 2019 13:39