Ingredience

4 králičí stehna

1 cibule

3 stroužky česneku

250 g cherry rajčátek

hladká mouka na obalení

3 lžíce rostlinného oleje

3 lžíce koňaku

200 ml kvalitního červeného vína

5 snítek tymiánu

2 bobkové listy

1 lžíce rybízového džemu

400 ml zeleninového vývaru

sůl

mletý černý pepř

150 g černých oliv

Marináda:

200 ml kvalitního červeného vína

1 lžíce medu

sůl

mletý černý pepř

4 snítky rozmarýnu


1. Víno promícháme s medem, solí, pepřem a rozmarýnem. Králičí stehna očistíme, vložíme je do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Maso marinujeme nejlépe přes noc v chladu.


2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Stehna vyjmeme z marinády a obalíme v mouce. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Pak přidáme česnek s cibulí, koňak, víno a vaříme, dokud se šťáva nezredukuje na polovinu.


3. K masu přidáme tymián, bobkový list, džem, vývar, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 70 minut. Asi 10 minut před koncem vaření vmícháme rajčata a olivy. Hotová králičí stehna podáváme např. s bagetou.