Ingredience

1 cibuli
500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 bobkové listy
1 králík (asi 1,4 kg)
3 čerstvé rohlíky
3 vejce
sůl
6 lžic hladké mouky
olej na smažení

Na česnekovou majonézu:

200 g majonézy
2 stroužky česneku
šťávu a kůru z 1 citronu
4 snítky petrželky

Na bramborový salát:

500 g brambor
3 hrsti rukoly
1 červenou cibuli
šťávu z ½ citronu
sůl
mletý černý pepř

1. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a vložíme do hrnce spolu s bobkovým listem. Přivedeme k varu a přidáme očištěného a rozčtvrceného králíka. Vaříme společně doměkka. Hotového králíka vyndáme a osušíme.

2. Rohlíky uložíme na 3 hodiny do mrazáku. Pak je nastrouháme na jemném struhadle na strouhanku. Vejce se solí rozšleháme. Králíka osolíme, obalíme v mouce, poté ve vajíčkách a nakonec ve strouhance. Obaleného králíka smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran asi 5 minut. Necháme okapat na papírovém ubrousku.

3. Majonézu smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou nastrouhanou na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zamícháme najemno nasekanou petrželku.

4. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kousky, smícháme s rukolou, tenkými plátky červené cibule, olivovým olejem a citronovou šťávou. Salát dochutíme solí, pepřem a podáváme s králičími řízky a česnekovou majonézou.