Ingredience 150 g čerstvých kopřivových listů |
1. Čerstvé kopřivy nasypeme do hrnce s vroucí vodou a mírně povaříme. Poté je scedíme, necháme vychladnout, vymačkáme z nich co nejvíce tekutiny a nasekáme najemno. Mezitím zhruba 4 minuty vaříme také česnekové stroužky, které po vaření oloupeme.
2. V misce smícháme ricottu se žloutkem, kopřivami, bylinkami a česnekem. Následně přidáme parmazán, prosátou mouku, pepř a znovu důkladně promícháme. Těsto necháme asi 60 minut odležet v lednici. Poté z něj na pomoučněné podložce vyválíme válečky o průměru asi 2 cm, nakrájíme je na špalíčky, lehce rozmáčkneme vidličkou a vaříme asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě.
3. Hotové gnocchi můžeme podávat třeba jako přílohu ke klasické italské omáčce a plátkům restovaného kuřecího masa.