Dokonalé pohoštění třeba k vínu? Zkuste tuto snadnou delikatesu.

Ingredience:

2 barevné papriky
1 červená cibule
400 g listového těsta
1 vejce na potření
100 g nivy
12 snítek tymiánu
sezamová semínka na posypání

1. Papriky a cibuli očistíme a rozkrájíme na tenké proužky. Listové těsto rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj čtverce o hraně 8 cm. 

2. Každý kousek těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu položíme vždy kousek nivy, několik proužků papriky, cibule a tymián. Protilehlé cípy přehneme přes náplň a spojíme k sobě. Koláčky navrchu potřeme vejcem. 

3. Odkrojky těsta rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj slabé proužky, kterými obmotáme připravené koláčky uprostřed v místě spojení těsta. Přendáme je na plech s pečicím papírem. Znovu potřeme vejcem a nakonec posypeme sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. 

4. Koláčky necháme vychladnout a podáváme třeba s tvarohovo-česnekovým dipem.