Ingredience

4 kedlubny

sůl

100 g bulguru

1 mrkev

100 g hrášku

1 cibule

mletý černý pepř

oregano

100 g máslo

4 lžíce hladké mouky

300 ml mléka

50 g trvrdého sýra


1. Menší kedlubny oloupeme a nožem vydlabeme část dužiny. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.


2. Bulgur propláchneme ve studené vodě a uvaříme podle návodu na obalu. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.


3. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Zalijeme mlékem a metlou promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Připravený bešamel provaříme.


4. V misce smícháme uvařený bulgur, mrkev, cibuli, hrášek a bešamel. Vše dochutíme solí, pepřem a oreganem. Směsí naplníme uvařené kedlubny, posypeme je strouhaným sýrem a krátce zapečeme.


  9:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:09