Ingredience

600 g kaštanů ve slupce

sůl

1 cibule

3 lžíce olivového oleje

700 ml zeleninového vývaru

mletý černý pepř

200 ml smetany na vaření

100 g růžičkové kapusty


1. Kaštany ve slupce nařízneme z vrchu do kříže a uvaříme je v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Pak uvařené kaštany scedíme, necháme krátce zchladnout a oloupeme je. Pokrájíme je na drobné kousky.


2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Necháme ji zesklovatět v hrnci na oleji. Poté vmícháme dvě třetiny pokrájených kaštanů a společně restujeme asi 4 minuty. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut.


3. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou a rozmixujeme dohladka. Kapustičky očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme je a nakrájíme na kousky. Hotovou polévku rozdělíme do talířků, doplníme zbylými kousky kaštanů a kapustičkami.


  8:27,  aktualizováno  25. března 2019 20:09