Ingredience

kousek zázvoru

3 stroužky česneku

1 chilli paprička

4 lžíce oleje

1 lžíce kari koření

400 g sekaných rajčat z konzervy

400 ml kokosového mléka

asi 200 ml zeleninového vývaru

400 g brambor

60 g čerstvého špenátu

12-16 vyloupaných krevet

2 lžíce sekaného koriandru

šperka skořice

šťáva z limetky

cukr

sůl


1. Zázvor s česnekem oloupeme a společně s chilli papričkou nasekáme nadrobno. Pak je orestujeme na oleji v hrnci. Vmícháme kari koření a přilijeme rajčata, kokosové mléko a vývar. Vše přivedeme k varu.


2. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do hrnce. Základ na kari necháme zvolna vařit.


3. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme špenát, krevety a koriandr. Kari ještě chvilku povaříme. Pak ho dochutíme skořicí, limetkovou šťávou, cukrem a solí. 


  13:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59