Karbanátky jsou ideální jídlo na cesty. Pokud tak plánujete výlet, můžete si je den dopředu udělat a vzít s sebou.

Ingredience

400 g kapusty
sůl
2 hrsti strouhanky (+ strouhanka na obalovaní)
2 vejce (+ vejce na obalování)
1 cibule
3 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
pepř
hladká mouka na obalování
olej na smažení

1. Očištěnou kapustu rozdělíme na jednotlivé listy, povaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě a necháme zchladnout. Vykrojíme košťály, nakrájíme na jemné nudličky a dáme do misky. Přisypeme strouhanku, vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, vše dobře promícháme a necháme zhruba 5 minut odpočinout.

2. Z těsta pak vytvoříme 8 stejných karbanátků, obalíme je v trojobale a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova asi 5 minut z každé strany. Hotové karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku.