Chystáte se na výlet s rodinou? Pak jako občerstvení na cestu můžete vyzkoušet naše kapustové karbanátky v housce.

Ingredience

2 housky
mléko na namáčení housek
500 g kapusty
50 g cibule
60 g mrkve
3 vejce + 2 vejce na obalování
120 g strouhanky + strouhanka na obalení
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
olej na smažení
1 svazek ředkviček
1 avokádo
6 lžic majonézy
1 stroužek česneku
4 tmavé bagety nebo jiného pečiva
2 malé saláty (např. Little gem)

1. Housky nakrájíme na kostky a namočíme je do mléka, aby byly zcela ponořené. Kapustu očistíme, rozebereme na jednotlivé lístky, omyjeme a osušíme. Košťály povaříme ve vroucí osolené vodě asi 1 minutu a lístky jen spaříme přelitím horké vody. Vše necháme schladnout a studené nakrájíme nožem na kostičky.

2. Mrkev a cibuli oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme a vše vložíme do misky. Přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek. Z housky vymačkáme mléko, přidáme k zeleninové směsi. Osolíme a opepříme a dobře promícháme.

3. Z hmoty vytvoříme 4 větší a placaté karbanátky, které obalíme nejdříve v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi 6 minut.

4. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky, avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na měsíčky. Do majonézy přidáme prolisovaný stroužek česneku. Chleby nebo bagety rozpůlíme potřeme majonézou, poklademe lístky salátu, nakrájenými ředkvičkami pak vložíme karbanátek a nakonec ozdobíme avokádem. Přiklopíme vrchní částí housky a podáváme.