Ingredience

500 g brambor

1 cibule

1 petržel

4 stroužky česneku

250 g kapusty

2 lžíce olivového oleje

sůl a mletý černý pepř

kmín

1200 l zeleninového vývaru

8 plátků slaniny


1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, petržel i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Kapustu omyjeme, zbavíme tuhých košťálů a nakrájíme na nudličky.


2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, petržel i česnek a za stálého míchání vše opečeme dozlatova. Přisypeme brambory, osolíme a opepříme je a opékáme asi 5 minut. Základ polévky zalijeme vývarem, přidáme půl lžičky kmínu, polovinu kapusty a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, dokud nejsou brambory měkké.


3. Pak polévku rozmixujeme dohladka a dochutíme solí. Přidáme zbylou polovinu kapusty a několik minut povaříme. Plátky slaniny opečeme nasucho v pánvi a ozdobíme jimi polévku.


  15:35,  aktualizováno  31. března 2019 13:39