Ingredience 800 g filetů z kapra |
1. Filety kapra omyjeme, osušíme a kůži místy nařízneme. Osolíme je, poprášíme moukou a důkladně oklepeme. Vložíme je nejprve kůží dolů na pánev s rozehřátým máslem a opečeme z obou stran dozlatova. Kapra přendáme na plech s pečicím papírem. Dopékáme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 – 10 minut.
2. Med smícháme s vínem a svaříme na poloviční množství. Poté zašleháme změklé máslo a prolisované oloupané stroužky česneku. Omáčku dochutíme pepřem a vymačkanou šťávou z citronu. Těsně před podáváním přidáme na poloviny rozkrojené rozmrazené brusinky.
3. Filety kapra podáváme přelité medovou omáčkou s brusinkami a dýňovými hranolky. Dozdobit můžeme např. výhonky řeřichy.