Ingredience

1000 g kančí kýty

100 g slaniny

sůl

mletý černý pepř

3 mrkve

1 petržel

1/2 malého celeru

2 cibule

250 ml vývaru

tymián

400 g čerstvých lesních hub

2 lžíce oleje

250 ml kysané smetany


1. Kančí maso očistíme, opláchneme a osušíme. Protkneme ho slaninou nakrájenou na hranolky, svážeme provázkem, osolíme a opepříme.


2. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit v hrnci. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše orestujeme dozlatova, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.


3. Maso vložíme do zeleninového základu a přidáme tymián. Přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci maso odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme.


4. Houby očistíme, nakrájíme a orestujeme na oleji. Měkké maso vyjmeme. Výpek podle potřeby doplníme vývarem, propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Přidáme houby, povaříme a přilijeme smetanu. Ještě krátce provaříme a osolíme. Pečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou, těstovinami nebo knedlíky.


  15:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59