Ingredience

600 g kachních prsou

sůl a čerstvě drcený černý pepř

2 lžíce sádla nebo oleje

1/2 hlávky kapusty

1 svazek baby karotky

2 lžíce cukru

100 g másla

bylinky na ozdobu


1. Kachní prsa rozkrájíme na stejně velké kousky (asi po 50 gramech). Oosolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo a kousky prsíček na něm zprudka opečeme. Pak je přendáme na talíř a necháme v teple dojít.


2. Kapustu a mrkev očistíme. Kapustu nakrájíme na kousky, baby karotku necháme vcelku. Dostatečné množství vody v hrnci ochutíme cukrem a solí. Přivedeme k varu, pak v ní necháme rozpustit máslo. Do vroucí vody vsypeme zeleninu a krátce (jen 4–5 minut) povaříme.


3. Zeleninu slijeme a rozdělíme na talíře. Na zeleninu rozdělíme kousky opečených kachních prsou a vše přelijeme výpekem. Ihned podáváme.


  10:25,  aktualizováno  31. března 2019 13:39