Ingredience

800 g kachních prsou

sůl a mletý černý pepř

rostlinný olej na opečení

2 šalotky

1 stroužek česneku

2 lžíce třtinového cukru

300 ml červeného vína

2 lžičky červeného vinného octa

špetka mletého nového koření

2 pomeranče


1. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky a prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a kachní prsa na něm opečeme z obou stran. Pak je vložíme do zapékací misky kůží nahoru a pečeme v troubě při 200 C asi 15-20 minut.


2. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Osmahneme je v pánvi na oleji. Pak přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme červené víno, ocet a krátce povaříme. Dochutíme novým kořením a solí.


3. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a zbavíme je blanek. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu. Kousky pomeranče i se šťávou přidáme do omáčky, promícháme a minutu povaříme. Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou s pomeranči a podáváme např. s bramborovými noky.


  10:54,  aktualizováno  31. března 2019 13:39