Ingredience

1 svazeček čerstvé máty

2 stroužky česneku

olivový olej

1 lžička sladké papriky

1 kachna

sůl

mletý černý pepř

zeleninový vývar na podlévání

1 cibule

1 lžíce hladké mouky

100 ml červeného vína


1. Mátu omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Asi 100 ml olivového oleje smícháme s mátou, česnekem a mletou paprikou.


2. Kachnu omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme a potřeme marinádou. Asi 2 hodiny je necháme odležet.


3. Pak porce kachny opečeme na oleji v pánvi a přendáme je do pekáče. Potřeme je opět marinádou a podlijeme vývarem. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme do pekáče. Vše zakryjeme alobalem a v troubě při 180 °C necháme péct. Během pečení kachnu potíráme zbylou marinádou a dle potřeby podléváme vývarem. Asi po hodině pekáček odkryjeme a kachnu dopečeme dozlatova.


4. Pečenou kachnu vyjmeme a uchováme ji teplou. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání zalijeme vínem a trochou vývaru. Štávu provaříme, dochutíme a přecedíme. Kachnu přelijeme šťávou a podáváme s bramborami.


  10:33,  aktualizováno  31. března 2019 13:39