Ingredience

2 hrsti sušených hub

500 g ječných krup

sůl

2 stroužky česneku

1 cibule

2 lžíce sádla

80 g škvarků

kmín

majoránka

mletý černý pepř

200 ml vývaru


1. Houby dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Pak je povaříme a přecedíme.


2. Kroupy důkladně propláchneme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme okapat.


3. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme kroupy, povařené houby, škvarky, kmín a majoránku. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme vývarem a dobře promícháme.


4. Pekáček vymažeme sádlem a kroupy do něj přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.


  12:03,  aktualizováno  25. března 2019 19:00