Ingredience

800 g jelení kýty

sůl

drcený černý pepř

50 ml oleje

2 šalotky

200 g čerstvých nebo mražených hříbků

1 lžíce nasekaného rozmarýnu a oregana

100 ml červeného vína

100 ml masového vývaru

2 lžíce másla


1. Jelení kýtu očistíme a nakrájíme na stejně velké steaky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a steaky na něm po obou stranách opečeme (asi 4 minuty po každé straně). Pak steaky vyndáme a necháme na teple "dojít".


2. Do výpeku v pánvi přidáme nakrájenou šalotku a hříbky. Vše orestujeme, přidáme nasekané bylinky a zalijeme vínem. Za stálého míchání prohřejeme, přilijeme vývar a krátce povaříme.


3. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Odstavíme ji a vmícháme do ní máslo. Hotové steaky podlijeme omáčkou a doplníme je grilovanou zeleninou a gratinovanými bramborami.


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:00