Ingredience

800 g jeleního hřbetu

3 lžíce olivového oleje + na opečení

sůl

1 lžíce mletého koření na zvěřinu

100 ml pomerančové šťávy

2 lžíce másla

hrst vlašských ořechů

3 snítky tymiánu

3 snítky rozmarýnu

3 lžíce strouhanky

mletý černý pepř


1. Maso očistíme a zbavíme blán. Potřeme ho olejem, osolíme, posypeme kořením a zakapeme pomerančovou šťávou. Naložené maso necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladu.


2. Na ořechovou krustu promícháme máslo s nadrcenými ořechy, nasekanými bylinkami, strouhankou, pepřem a solí.


3. Odleželé maso opečeme v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Pak ho vyjmeme z pánve a obalíme v oříškové směsi. Vložíme ho do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20-25 minut. Jelení hřbet můžeme podávat se zeleninou a opečenými bramborami.