Ingredience

800 g jehněčí krkovice

2 cibule

1 červená paprika

Marináda:

100 g bílého jogurtu

2 stroužky česneku

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce nasekané máty

1 lžíce olivového oleje

kořenicí směs Gyros Avokádo

Tzatziky:

1 okurka

sůl

300 ml bílého jogurtu

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce citronové šťávy

kořenicí směs Tzatziky Avokádo


1. V míse smícháme jogurt s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou mátou, olivovým olejem a směsí koření Gyros Avokádo.


2. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do marinády. Zlehka ho promícháme, aby se maso v marinádě rovnoměrně obalilo. Necháme v chladu marinovat alespoň dvě hodiny.


3. Okurku nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, prosolíme a necháme vykapat vodu. Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, směsí Tzatziky Avokádo. Přidáme okurku, promícháme a vložíme do chladničky.


4. Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a napícháme střídavě s marinovaným masem na špízy. Špízy opečeme ze všech stran na rozpáleném grilu. Hotové špízy podáváme s tzatziky.


  14:47,  aktualizováno  25. března 2019 19:01