Ingredience

800 g jehněčích kolínek

sůl

mletý pepř

2 lžíce sekaného tymiánu

1 cibule

8 stroužků česneku

100 g másla

150 g čerstvého zázvoru

1 citron


1. Jehněčí kolínka očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme, posypeme čerstvě sekaným tymiánem a necháme v chladu odležet.


2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáčku rozehřejeme máslo a cibuli i česnek necháme zesklovatět. Přidáme jehněčí kolínka a ze všech stran opečeme.


3. Čerstvý zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Vše podlijeme vodou, přidáme na plátky nakrájený citron a přiklopíme pokličkou.


4. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


  15:13,  aktualizováno  31. března 2019 13:39