Ingredience

800 g jehněčího karé

2 stroužky česneku

po 1 snítce tymiánu, rozmarýnu, máty a majoránky

2 hrsti strouhanky

150 ml olivového oleje

sůl

mletý černý pepř

2 lžíce dijonské hořčice

70 ml červeného vína


1. Maso očistíme, omyjeme a dáme do pekáčku. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a nasekáme najemno. Maso poklademe česnekem a posypeme dvěma lžícemi bylinkové směsi. Dáme na 60 minut do chladu rozležet.


2. Zbylé nasekané bylinky dáme do misky. Přisypeme strouhanku, přilijeme olivový olej a vše důkladně prohněteme rukama na vláčnou směs. (Podle potřeby můžeme přidat olej nebo strouhanku.)


3. Jehněčí karé osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přitiskneme na něj bylinkovo-strouhankovou směs a dáme zpět do pekáčku.


4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Výpek přecedíme, přilijeme víno a na mírném plameni za občasného promíchání zredukujeme na třetinu. Hotové jehněčí maso rozkrájíme na plátky a podlijeme vinnou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory se slaninou a orestovaná zelenina.


  15:05,  aktualizováno  31. března 2019 13:39