Ingredience

4 snítky petrželky

6 snítek tymiánu

4 stroužky česneku

šťáva z 1 citronu

4 lžíce dijonské hořčice

olivový olej

1000 g jehněčích kotletek

sůl a mletý černý pepř

1 červená cibule

1/2 citronu

400 g čerstvých zelených fazolek


1. Petrželku a tymián omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Bylinky v misce promícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, hořčicí a 50 ml oleje. Jehněčí kotlety očistíme, osolíme a opepříme. Pak maso potřeme marinádou a necháme v lednici do druhého dne odležet.


2. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety zprudka z obou stran opečeme. Pak maso vyjmeme, vložíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C dopéct asi na 15 minut.


3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Polovinu citronu na dílky. Ve větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme očištěné fazolky a citron, osolíme, opepříme a společně restujeme asi 5 minut.


4. Hotové maso necháme chvíli odpočinout a podáváme s restovanými fazolkami. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.


  14:53,  aktualizováno  31. března 2019 13:39