Ingredience

800 g jehněčích kotlet

sůl

250 ml červeného vína

1 lžíce povidel

1/2 lžičky nasekáného tymiánu

1/2 lžičky nasekaného rozmarýnu

1 stroužek česneku

600 g zelených fazolek

50 ml oleje

mletý pepř

4 lžíce másla

1 červená cibule

100 g cherry rajčátek


1. Jehněčí maso očistíme, opláchneme a nasekáme na stejně velké kotletky. Lehce je naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. V míse rozmícháme červené víno s povidly, bylinkami a prolisovaným česnekem. Kotletky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne.


2. Fazolky očistíme a spaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Propláchneme je pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.


3. Marinované kotletky osušíme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přiklopíme je a podusíme doměkka. Pak je zalijeme zbylou marinádou, osolíme, opepříme a přidáme dvě lžíce másla. Vše už jen krátce prohřejeme.


4. Zbylé máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme na něm na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, půlky rajčátek a spařené fazolky. Hotovou zeleninu osolíme, opepříme a podáváme s kotletkami. Vhodnou přílohou jsou brambory.


  15:06,  aktualizováno  31. března 2019 13:39