Ingredience

1 žlutá paprika

1 červená paprika

3 šalotky

2 stroužky česneku

250 g žampionů

200 g lesních hub (lišek)

1 kuře (asi 1200 g)

sůl

olej na smažení

100 ml drůbežího vývaru

300 ml bílého vína

3 snítky tymiánu

1 bobkový list

mletý černý pepř


1. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Houby očistíme, žampiony nakrájíme na menší kousky, lišky opláchneme.


2. Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.


3. Opečené kuře přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme ho vývarem a polovinou vína a přidáme tymián a bobkový list. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Kuře za občasného přelévání zbylým vínem pečeme asi 40 minut.


4. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm šalotky s česnekem. Přidáme papriku se žampiony a liškami a orestujeme. Vše osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku ke kuřeti. Kuře dopékáme se zeleninou a houbami ještě 15 minut.


]


  11:24,  aktualizováno  25. března 2019 18:59