Ingredience

400 g pomazánkového másla

100 g moučkového cukru

400 ml smetany ke šlehání

1 šálek silné černé kávy

2 lžíce tmavého rumu

500 g jahod

120 g dětských piškotů

kakao na posypání


1. Pomazánkové máslo smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Do menší misky nalijeme kávu a rum. Jahody očistíme, část dáme stranou na dozdobení, zbylé nakrájíme na plátky.


2. Na dno mísy dáme vrstvu piškotů, které jsme namočili v kávě s rumem. Rozetřeme na ně část krému a poklademe jahodami. Po obvodě mísy naskládáme plátky jahod řezy ke stěnám. Do středu na ně rozložíme opět vrstvu piškotů namočených v ochucené kávě. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Jako poslední vrstvu rozetřeme zbylý krém.


3. Tiramisu necháme odležet nejméně 6 hodin (nejlépe do druhého dne) v chladničce. Před podáváním povrch posypeme kakaem a ozdobíme jahodami.


  7:45,  aktualizováno  25. března 2019 18:59