Ingredience

250 g jahod

400 ml mléka

3 vejce

200 g hladké mouky

2 lžíce oleje

špetka soli

rostlinný olej na smažení

Krém:

250 g ricotty

150 g moučkového cukru

100 ml smetany ke šlehání


1. Jahody rozmixujeme a přepasírujeme přes jemné sítko. Šťávu z jahod promícháme s mlékem, vejci, prosátou moukou, olejem a solí. Připravíme hladké těsto, které necháme odpočinout asi 30 minut na chladném místě.


2. Pánev vymažeme oleje a rozehřejeme. Postupně usmažíme asi 12 palačinek z obou stran dozlatova.


3. V misce smícháme ricottu s cukrem a smetanou vyšlehanou dotuha. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Doprostřed každé palačinky nastříkáme část krému a okraje těsta přehneme přes sebe. Palačinky můžeme podávat např. s jahodami.


  9:31,  aktualizováno  25. března 2019 19:00