Ingredience Těsto: 150 g hladké mouky + na vál Náplň: 500 g mascarpone Dohotovení: 100 g malin |
1. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, na kousky nakrájené máslo a vypracujeme pevné těsto. Necháme ho odležet asi 60 minut v chladničce.
2. Těsto rozdělíme na poloviny. Na pomoučněném válu rozválíme jednu část na kulatý plát, který vložíme na dno dortové formy o průměru 26 cm. Z druhého dílu vyválíme dlouhý pruh. Svineme ho do ruličky a rozvineme po celém vnitřním obvodu strany formy. Dolní část strany korpusu přitiskneme k těstu na dně. Pomocí rádýlka zarovnáme horní okraj.
3. Mascarpone smícháme s jogurtem, pudinkovým práškem a oběma druhy cukru. Přidáme rozšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Náplň rozetřeme na těsto ve formě a uhladíme.
4. Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme je na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a rozložíme lehce přes sebe po obvodě koláče. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout ve formě a pak vyjmeme. Před podáváním ho ve středu dozdobíme čerstvými malinami.