Ingredience

200 g mozzarely

2 lžíce bazalkového pesta

4 vajíčka

1 malá bageta

300 g směsi listových salátů (radicchio, frisée, lollo biondo, rukola )

1 šalotka

šťáva z 1/2 citronu

sůl a mletý černý pepř

50 ml olivového oleje

100 g sušených rajčat

100 g černých oliv


1. Mozzarelu nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme pestem a dobře promícháme. Vajíčka vložíme do kastrůlku s vodou a přivedeme k varu. Vajíčka uvaříme natvrdo (asi 5 minut), pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.


2. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme dokřupava na plechu v rozpálené troubě. Šalotku nakrájíme na tenká kolečka.


3. Listové saláty dáme do mísy, přidáme šalotku a zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přelijeme olejem a opatrně promícháme.


4. Ochucený salát rozdělíme do misek. Na salátovou směs přidáme sušená rajčata, nakrájená křepelčí vajíčka, mozzarelu marinovanou v pestu a olivy. Nakonec salát posypeme opečenými krutony.