Ingredience

800 g brambor

80 g strouhaného parmazánu

špetka muškátového oříšku

2 hrsti řeřichy

sůl a mletý černý pepř

olej na smažení

4 řapíky celeru

1 hlávka salátu radicchio

1 lžíce řepkového oleje

hrst nasekané petrželky


1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. K bramborám přidáme parmazán, muškátový oříšek a řeřichu. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.


2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a naběračkou do ní vlijeme část bramborové směsi. Bramborovou směs rozetřeme po pánvi a naběračkou trochu upěchujeme. Placku upečeme z obou stran dozlatova. Pak ji přendáme na savý ubrousek a ze zbylé hmoty připravíme další placky.


3. Řapíkatý celer i čekanku očistíme. Vše nakrájíme na jemné nudličky, vsypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a promícháme. Přidáme petrželku. Salát podáváme k bramboráčkům.


  8:54,  aktualizováno  31. března 2019 13:39