Teplá i studená chutná výborně. Upečte si sekanou tak trochu jinak. Kromě masa je v ní i spousta zeleniny.

Ingredience

600 g mletého hovězího masa
sůl
mletý černý pepř
3 lžičky sušené bazalky
200 g bílého jogurtu
2 vejce
1 stroužek česneku
100 g zelených oliv (bez pecky)
100 g černých oliv (bez pecky)
2 červené papriky
2 oranžové papriky
1 zelenou papriku
2 lžičky sušeného oregana
10 lžic olivového oleje

1. Ve velké míse mleté maso dobře osolíme, opepříme, přidejte sušenou bazalku, bílý jogurt, vejce a prolisovaný česnek. Černé i zelené olivy přepůlíme, 1 papriku nasekáme na kostičky a přisypeme k masu. Vše důkladně promícháme a uplácáme na krásnou sekanou.

2. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vložíme sekanou a pečeme přibližně 30 minut. Mezitím promícháme oregano s olivovým olejem a nakrájenými paprikami. Ochutíme solí i pepřem.

3. Po 30 minutách sekanou vyndáme z trouby a na její povrch rozložíme připravené papriky. Vrátíme do trouby a společně pečeme dalších 15 minut.