Ingredience

droby a skelet z jedné husy

sůl

1 cibule

2 menší mrkve

1 petržel

1 celeru

4 kuličky černého pepře

4 kuličky nového koření

2 bobkové listy

mletý černý pepř

petrželka

Játrové knedlíčky:

1 vejce

1 lžička másla

250 g husích jater

2 stroužky česneku

majoránka

bílý mletý pepř

strouhanka


1. Husí drůbky a skelet očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou. Přidáme cibuli, 1 mrkev, petržel, část celeru, pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a pak zvolna vaříme doměkka.


2. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Vejce utřeme s máslem, přidáme očištěná umletá játra a ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, solí a bílým pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme malé knedlíčky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a uvaříme.


3. Hotový vývar scedíme. Maso ze skeletu a drůbky nakrájíme na menší kousky. Zbylou syrovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do vývaru, přidáme uvařené knedlíčky a krátce povaříme. Hotovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.


  15:14,  aktualizováno  25. března 2019 19:00