Hummus je lahodná pochoutka z cizrny, která tělu dodá mnoho potřebných vitaminů a minerálů. Navíc je stejně jako většina luštěnin bohatá i na bílkoviny a vlákninu. Vyzkoušejte náš recept na humus z červené řepy.

Ingredience

2 placky tortilly
1 lžíci olivového oleje
200 g sterilované cizrny
1 stroužek česneku
1 lžíci citronové šťávy
150 g vařené červené řepy
špetku římského kmínu
1 lžíci bílého jogurtu
1 lžíci nasekaných ořechů
bylinky (rukolu nebo kerblík)
sůl
černý pepř

1. Troubu zahřejeme na 180 °C. Tortilly potřeme olejem smíchaným se špetkou soli a nakrájíme na proužky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby a pečeme asi 5 minut dokřupava.

2. Do mixéru dáme cizrnu, česnek, citronovou šťávu a na kousky nakrájenou vařenou řepu. Ochutíme římským kmínem, solí a pepřem a rozmixujeme na hustou kaši – hummus.

3. Hummus z řepy doplníme bílým jogurtem a ozdobíme nasekanými oříšky a bylinkami. Servírujeme s upečenými tortillovými chipsy.